Poate-i o capcană…      

 

Înainte de 1990 chiar şi unii dintre activiştii PCR „pe linie” erau excedaţi de faptul că Nicolae Ceauşescu promova la centru tot felul de rubedenii, olteni şi scorniceşteni.  Votul din C.Ex. al PSD aşa cum a fost el manipulat de către teleormănenul cu mustaţă pentru belirea lui Tudose a arătat că la nivel local mai mulţi baroni sunt nemulţumiţi de cum împarte halca puterii Dragnea. Liderii filialelor Brăila, Constanţa, Vrancea şi Dâmboviţa au mârâit şi au scrâşnit înaintea ba chiar şi în timpul votării. Aceştia controlează, după calculele mele, 15 deputaţi şi 6 senatori. Lor li se mai adaugă câţiva parlamentari foşti miniştri în guvernul Tudose nemulţumiţi că şi-au pierdut scaunele şi unii aleşi supăraţi că n-au primit fotoliile capitonate la care se aşteptau din 2016, din considerentul că nu-s din Videle sau Alexandria. Nu exclud surprize nici din partea lui Niculae Bădălău, Gabi Firea sau Mihai Fifor, prin ei înţelegând şi apropiaţii lor din partid care-şi fac veacul pe la Casa Poporului.

Mi s-a părut suspect faptul că Mihai Tudose a bătut în retragere făcând ciocul mic şi că onor prezidentul Iohannis a acceptat-o foarte repede pe madam Dăncilă. Despre dânsa nu o să fac mare vorbire, fiindcă maimuţele dresate să facă aport cu banane pe care le pun la picioarele stăpânului ţin de domeniul zoologiei, la care eu nu mă pricep. Simplul fapt că Dragnea a extras-o din borcanul cu marionete arată că s-a cam epuizat conţinutul recipientului.

În momentul ăsta, lumea politică românească e împărţită în Dragnea şi ceilalţi, aici incluzând  şi oameni din PSD.

Toate astea mă fac să cred că s-ar putea produce o defecţiune la vot, poate în bună înţelegere cu ungurii şi celelalte minorităţi naţionale. Căderea la vot a pseudo-guvernului Dăncilă ar putea duce la alegeri anticipate sau la o nouă soluţie „tehnocrată” . În ambele cazuri, va fi sfârşitul lui Daddy, pe care nişte cetăţeni pesedişti care au impresia că pot mai mult decât li se oferă îl vor prinde într-o ambuscadă la o cotitură a partidului.

Comentezi?