Licitația ungurească

 

Faptul că multă lume era sătulă până-n gât de joaca de-a dictatorul a lui Dragnea nu e un secret. Practic, băiatul ăsta de la Teleorman avea impresia că România e autobaza lui personală.  Fiindcă îi ceruse premierului cu mușcătură de știucă pe care-l inițiase în tainele pescuitului să intensifice relațiile economice cu Rusia e probabil ca și americanii să-și fi dat acordul la situația de față. Asta e de bine, fiindcă aveam mari temeri că administrația Trump va face un joc ezitant și concesiv față de ruși în Balcani.   Ponta s-a reinventat și stă la Palatul Victoria unde monitorizează ploi, treabă care nu mi-e deloc simpatică, mai ales că îmi aduc aminte cum îi transportau jandarmii pe el și Dragnea la nu știu ce inundație într-o barcă transformată în lectică. La puțin timp Dragnea i-a făcut vânt de la bordul ambarcațiunii și acum se întâmplă invers.

Consecința cea mai importantă a aberației cu moțiunea împotriva propriului guvern e însă că iar au devenit  inevitabili și ultrafrecventabili ăia de la UDMR. Îmi închipui că la ora asta Kelemen Hunor  stă la telefon și vorbește ba cu Iohannis și interpuși ai lui, ba cu Dragnea sau Firea. Probabil că spune chestii de genul : ” Președinte ur, pecenegul din Teleorman a zis că dă kete miniștri și o vicele. Pui matale o portofoliu în plus? Voi, vizigoții v-ați înțeles tot timpul cu hunii…” (…) ”Liviu bacsi, iute cum o zis că dă sasul (…) No, gere ide și mai dă o ministerul să avem harom și niște prefecte.”

Pentru prima dată după 1989 s-ar putea să avem pe cineva de la UDMR la un minister de forță sau de primă mână, adică la apărare, interne sau externe. În plus, dacă moțiunea nu trece , și se face un ”guvern de largă concentrare democratică”, ”în interesul național”, bineînțeles, o să fie o altă premieră, cel mai stufos cabinet din istoria post decembristă. După calculele mele va avea patru vicepremieri și ministere cât să-l mulțumească și pe ăla micul de la PC.

 

Reclame

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s