Un căcat liberal

Mă doare când văd cum PNL,  în care m-am înscris în primăvara anului 1990 își face harakiri. Trebuie să ai o gândire de cercopitec politic dacă anunți cu surle și trâmbițe că numești niște membri de partid oarecum rămași pe dinafară pe niște funcții ale statului cu care nu au nicio legătură.  Ce are Sulfina Barbu cu arhivele securității? O îndreptățește o carieră de geolog ratat să ajungă în colegiul CNSAS? Dar inginera de construcții Anca Boagiu cu Autoritatea de Audit? O fi, de fapt, vreo mare controloare economică? Ce caută inginerul mecanic Teodor Atanasiu la Autoritatea Națională pentru Reglementare în Domeniul Economiei?

Încă o dată, PNL dovedește că face tâmpenii maxime chiar din opoziție, unde ar trebui să crească. Să tratezi niște instituții ale statului român ca pe un fel de feude personale doar fiindcă acolo îți revin prin algoritm niște locuri e o prostie cât casa. Numirile astea ar putea dovedi sărăcia de cadre a sărmanului partid, care nu își poate găsi printre membri un istoric, un economist sau un specialist în energie. Dacă e așa ar fi de rău, dar, din păcate, e și mai rău. Pur și simplu niște cuconițe fabricate de Băsescu și un cetățean care, vorba aia, era pe treabă încă de la ”patușopt” au fost așa de eficienți că au rămas fără ”coledzi” după alegerile de anul trecut. PNL, pișându-se cu boltă peste propriul electorat, a procedat ca PSD-ul pe vremea lui Năstase și le-a găsit niște cuibușoare bine plătite din banul public, la niște instituții cu care nu au nici în clin, nici în mânecă.

La sfârșit, am lăsat ”vestea bună”. Eugen Nicolăescu, zis Jeni, pleacă viceguvernator la Banca Națională a României. Băiatul ăsta, din numărător de furculițe și fețe de masă la un hotel pe vremea lui Ceaușescu, s-a  învârtit de posturi de ministru și mandate de parlamentar fără să-l recomande vocea sau talentul. Pur și simplu a știut să se replieze în tabăra care lua puterea la congresele PNL tot timpul. Fiind un mare organizator, a distrus în general filialele pe care le-a coordonat, care scoteau ”scoruri astronomice” în alegeri. Măcar așa, din poziția de pensionar pe la BNR nu o să mai poată dinamita structurile teritoriale pe care alții încearcă să le înjghebe.

P.S.: În seara asta o să țin o conferință despre Piața Universității în 1990 și mineriade la Clubul Bluzz, de pe strada Plantelor nr. 25, de la 8 seara. Cine vrea să sosească acolo e binevenit.

Reclame

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s