Luptătorul Tăriceanu și turnătorii de aur

 

În ultima vreme, după ce un mameluc l-a definit drept drept un fel de apostol al luptei cu Securitatea, stimabilul Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu a îmbrăcat cămașa de zale ruginite uitată în pod de tac-su vitreg, distinsul turnător Dan Lăzărescu și a pornit la atac. Îi dă cu binomul, ”metodele securistice”, conspirația serviciilor și altele, de spui că e cel mai mare luptător antisistem și vrea să salveze patria de o dictatură a instituțiilor de forță. Din cauza asta am făcut un exercițiu și am aruncat o privire sumară asupra membrilor structurilor de conducere a ALDE. Mai rar am văzut așa o amestecătură de securiști vechi și noi, fie ei ofițeri, turnători de duzină sau ciripitori importanți. Fostul premier e înconjurat de atâția d-ăștia că ar putea să-și boteze partidul Asocierea Liberă a Delatorilor Emotivi, de exemplu. Să o luăm metodic:

Domnii Teodor Meleșcanu și Cătălin Harnagea sunt foști șefi ai SIE. Despre primul, cunoscut aviator politic, există suspiciunea absolut credibilă că a fost înainte de 1989 și ofițer acoperit al Direcției de Informații Externe și s-a adăpat direct la izvorul de inteligență al generalului Nicolae Pleșiță.

Varujan Vosganian este vicepreședinte al ALDE. Lăsând la o parte dosarele de corupție în care acuzat și faptul că a reușit să le fenteze cu ajutorul imunității parlamentare și a uleiului sfințit, în 2006 a fost acuzat de către securistul transfug Liviu Turcu de faptul că ar fi fost colaborator al DIE înainte de 1989. Chiar dacă a primit un certificat de necolaborare de la CNSAS, în 2010 a pierdut procesul de calomnie pe care-l intentase lui Liviu Turcu și Jurnalului Național așa că putem spune că discuția a rămas deschisă.

Vicepreședintele Mircea Moloț (numele de familie în maghiară înseamnă porcușor), fost șef al Consiliului Județean Hunedoara, este vârât în tot felul de daraveli ale DNA. Era un om hotărât de mic, fiindcă a început să colaboreze cu Securitatea încă din liceu. Mai târziu, când ajunsese profesor de fizică, a continuat cu voioșie turnătoriile așa cum dovedesc o droaie de documente.

În Biroul Politic Executiv al ALDE (denumire împrumutată probabil de la PCR) se află și omul cu nume oximoronic Ionel Cel Mare. Domnul ăsta, pe vremea lui Ceașcă a fost un vajnic gardian de pârnaie și a ieșit în rezervă cu grad de general după ce a slujit patria prin diverse pușcării. Cred că Ionel poate fi util colegilor de partid cu dosare, fiindcă, în calitatea lui de exponent al sistemului penitenciar le poate face un ghid de bune practici pentru când vor ajunge acolo.

Cetățenii enumerați mai sus sunt doar cei din structurile de conducere ale ALDE alese la recentul pseudo-congres pe care i-am descoperit la o singură privire rapidă ca având legături mai vechi sau mai noi cu ”structurile”. Probabil mai sunt și alții, pe care i-am omis.  I-aș mai aminti, suplimentar, pe ”vectorul de imagine” Ioan Ghișe, băiat cu angajament la Secu încă din prima junețe sau Andrei Alexandru,fost purtător de cuvânt personal al lui Tăriceanu și candidat ALDE la Senat, dat în gât de CNSAS la ultimele alegeri parlamentare.

De ce am făcut tot pomelnicul ăsta? Fiindcă am vrut să demonstrez că domnul Tăriceanu nu e un luptător anti-sistem. El e doar purtătorul de cuvânt al unor cealaveci din interiorul aparatului represiv al statului, nemulțumiți că nu mai pot fura ca-n codru și că și-au pierdut unele privilegii și amenințați de procese. Ținând cont că și asupra șefului senatului, personal, planează spectrul unor dosare grele, putem spune că e președintele potrivit peste gașca potrivită.

 

Reclame

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s