Băiatul rău la toate

 

Cu toate că au talentul special să dărâme toate construcțiile făcute de alții pe care se cocoață, unii oameni cad tot timpul în picioare. Preiau o chestie, aia se face bucăți și trec voioși la alta.

Pe băiatul Dan Andronic l-am văzut prima oară când eram în anul întâi de facultate. El era anul trei tot la istorie și atunci când eu am terminat, l-am lăsat în aceeași fază a vieții lui academice ca la început. A știut tot timpul să se insinueze pe lângă mai marii zilei, indiferent de orientare, a utilizat judicios femei în întreprinderile sale. Crescut ca și alți șmecherași de ”maistrul” Cristoiu, a luat-o mai întâi de nevastă pe fata lui Horia Alexandrescu (fiindcă, nu-i așa, limba catifelată a tatălui deschidea ca un șperaclu ușile puterii) iar apoi i-a luat nevasta lui Sorin Ovidiu Vântu, care-l primise pe tarlaua sa . Unele voci spuneau chiar că SOV ar fi încurajat chestia asta, fiindcă se plictisise de doamnă, cert e că în urma afacerii ăsteia Andronic nu a ieșit șifonat, ba din contră. Intrase în ”lumea bună”, adică într-o pastă de politicieni veroși, escroci imobiliari, păpușari cu bani. De aici până la cariera de ”consultant politic” a fost doar un pas mic și vioi. Țin minte că pe la șfârșitul anilor 90 și începutul anilor 2000, atunci când în rare ocazii mai ajungeam printr-un club ”discret”, cu ștaif și foarte scump, dădeam cu ochii de Andronic pufăind dintr-un trabuc și ținând  isonul la câte o masă de puternici ai momentului.

Cum-necum, în 2004 l-a consiliat pe Adrian Năstase și ăla a pierdut. În 2008, insinuat pe sub pielea lui Tăriceanu, a coordonat campania PNL și partidul a ieșit din schema puterii, cu toate că Andronic  adusese niște israelieni foarte scumpi să se ocupe și ei de campanie. În 2012 a lucrat la o strategie dezastru pentru ARD, iar anul trecut s-a ocupat cu glorie de PMP, așa de bine că nu a reușit nici măcar el să se aleagă deputat.

Mă întrebam cu reușeste să pună mâna pe tot felul de contracte, pe principiul ”din greșeală în greșeală până la victoria finală”. Mi-am explicat asta prin faptul că ajunsese un fel de bielă-manivelă a unei mafii suprapartinice.  După cum s-a văzut plimba vorba și intermedia fapta între ”băieții deștepți” ai lui Năstase, gen Remus Truică, gașca Cocoș-Udrea, gruparea lui Oprea și diverși de pirați internaționali. Că a picat în cercetare pe un mizilic precum afacerea cu terenuri de la Băneasa, mai era cum mai era. Ieri, însă procurorii au dat și în el dar și în fabrici și uzine de familie. Îndurerat, Băsescu, cu blonda condamnată și fetița cea mare cercetată, cu fratele  poprit la pușcărie a încercat o manevră de kamikaze. L-a pus pe Andronic, în opinia mea, să turuie că i-a văzut la nu știu ce sindrofie pe Oprea, Kovesi, Maior și Coldea, în 2009, complotând să falsifice alegerile în favoarea marelui Traian. Prin fumigena asta, cu care își gazează și prieteni și dușmani vrea să încerce, probabil, o suspendare a Laurei Codruța Kovesi și începerea unei cercetări anevoioase împotriva ei, fiindcă, deh, vina ar fi imensă și timpul a tasat dovezile. Sunt curios dacă o să îi mergă. Nu de ala, dar l-a folosit în treaba asta pe băiatul rău la toate și asta poate aduce, vorba lui Iohannis, ghinion.

Reclame

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s