Polul Est

 

Am văzut că niște cioburi și hârci politice au pus-o de o chestie care se cheamă BINE și se vrea o mișcare naționalistă. E vorba de un grup de ipochimeni rămași fără stăpân, care-și caută un patron. Bogdan Diaconu, fără fugarul Sebi Ghiță e un buzunar gol iar PRU doar o bucată de hârtie. Din PRM, prin decesul păstorului nebun nu a rămas decât un club de securiști bătrâni și pensionari săraci cu duhul. În plus, pe lângă ei, s-au mai lipit și un grup de huligani rudimentari numit Partidul Noua Dreaptă, care l-a susținut cu mare succes la alegerile trecute pe Marian Munteanu. E, vorba lui Argetoianu, un bordel nou cu curve bătrâne, dacă ținem cont că va ateriza în sacul ăsta de gunoi și Gigi Becali, după spusele celor care s-au asociat acolo.

Dacă ar fi să analizăm, toate cele trei componente au făcut un joc de inspirație estică:

Diaconu a avut un discurs anti-european, conspiraționist și contra instituțiilor statului care-i puneau în pericol șeful fugit. PRM-ul a ținut-o langa tot așa, dar mai puțin vizibil, neavând surle și trâmbițe în spate. Noua Dreaptă are o filială în Basarabia care a făcut exact jocul lui Dodon și al Moscovei, prin manifestări extremiste. Capul de bour ajuns președinte la Chișinău a avut pe cine să arate cu deștul și să spună ceva de genul uite cine-s unioniștii, niște ”fasâști”.

Cum în Olanda n-a câștigat extrema dreaptă iar în Franța Marine Le Pen are toate șansele să piardă prezidențialele, eram oarecum liniștit. M-am liniștit de tot când i-am văzut pe cercopitecii ăștia politici formând ”Polul Est” de la noi. Prelungirea posibilă a Kremlinului aici e un virus mort cu efect de vaccin. Dacă, vorba lui Dragnea-baci pe calul ăsta mort va încăleca tocmai cavalerul Ponta, avându-l drept scutier pe Daniel Constantin biletul de dus spre tomberonul politic al celor doi e garantat.

Reclame

Un comentariu

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s