Uriașul și cele 7 Albă ca Zăpada

 

Klaus Iohannis este un om mare la figurat, cel mai înalt președinte pe care l-a avut până acum România. Un om de talia lui simte nevoia să fie înconjurat de pseudo-fecioare și curve cu himenul reșapat. În ciuda faptului că e neamț, Iohannis se pare că a preluat obiceiul neproductiv și oriental al haremului politic personal făcut din partidulețe de borsetă.

Așa cum zicea acum niște ani cetățeanul băsist Lăzăroiu, despre care nu știu și nu vreau să am habar ce gaură neagră l-a înghițit, pe scena politică românească se simțea nevoia unui ”Partid Albă ca Zăpada”, format din profesioniști în variate domenii, virgini politici. S-a încercat formula asta la alegerile din 2012 când Băsescu a patronat o treabă numită ARD, unde pe lângă PDL mai își făcuseră loc și Noua Republică și Forța Civică, partide noi care s-au dovedit un chix notabil. Alianța în cauză a luat-o pe coajă, fiind spulberată de coțăiala contra naturii numită USL.

Anul trecut, părea să ia viteză USR, născută din spuma valurilor marilor proteste și a societății civile. După succesul de la locale printr-un management prost, a urmat o stagnare-eșec la generale și apoi o adaptare la moravurile politice generale, prin scandaluri interne și dedulciri la diverse avantaje. Nu o să insist asupra USR, am zis deja chestii despre ea aici: https://istoriiincalcite.wordpress.com/2017/01/09/uniunea-cu-de-toate/.

Mai avem ”Noul PNL”, format încă din două partide vechi, care se tot înțeapă între ele în teritoriu. Cucoanele tampon care au fost în fruntea lui în ultimul timp nu au avut valoare ca lideri, partidul nu prea a avut reacții prompte la ce se întâmplă în țară, nu au apărut personaje noi, nu au ieșit inițiative care să arate onor patriei că liberalii mai există și sunt încă activi. Sunt curios ce o să fie la congresul de anul ăsta.

Cel mai tare însă m-au șocat două anunțuri de săptămâna asta, formarea unui partid al lui Cioloș și presupusa apariție a Noii Stângi.

Eu unul, sincer, îl vedeam pe Dacian Cioloș ori în fruntea USR, ori șef al PNL, ori conducător formal al unei coaliții făcute din cele două partide.  Faptul că își face propria structură mă duce cu gândul la un avorton politic, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu. Și ăla își făcuse un partid propriu, Forța Civică. A reușit să participe doar la europarlamentare, unde a luat 3%. După aia, cu toate că se lipise de zona liberală, marele baci Ungureanu, datorită unor atitudini megalomane a alunecat pe toboganul de la ghenă.  Cioloș a anunțat că vrea să își tragă partid propriu cu foștii săi miniștri.  Ce să deduc din asta?! Că o să-i extragă pe Cristian Ghinea și Vlad Alexandrescu de la USR? Că își dorește înhațe și câțiva ”tehnocrați” pierduți pe la PNL? Nu văd niciun rost la unei noi construcții tocmai acum, când mai sunt hăt, trei ani și ceva până la parlamentare. Să aibă Cioloș informația că vor fi anticipate? Mă cam îndoiesc. Singura explicație logică ar fi că domnul Iohannis vrea să pornească spre al doilea mandat susținut de o coaliție de variate partide, trei proclamat noi și imaculate plus o altă construcție, desprinsă din PSD și ALDE.

Așa am ajuns și la treaba lui Ponta. Ce-l poate mâna pe Victoraș-Viorelaș în luptă? Faptul că Dragnea i-a dat cu tifla când a vrut să se facă ministru de externe? O potențială înțelegere făcută pe sub masă în dosarul Turceni-Rovinari? În orice caz, o Nouă Stângă devenită balama în circul politic de la noi ar fi mult mai toxică decât defuncta UNPR. Un conglomerat de nechemați fiindcă nu-s din Teleorman, șopârle care se strecoară pe liste, cum e Daniel Constantin și alergători în zig-zag de la stânga la dreaptă și invers, ca Steriu ar macula structurile cu care intră în interacțiune. Treaba cu ”interesul național” nu cred că mai ține nici măcar în urechile ălora care o clamează.

Una peste alta, omul înalt de la Cotroceni se pare că vrea să aibă la dispoziție o vădană experimentată (PNL), o fostă, până de curând, fată mare (USR), o virgină (îmi vine să-i spun Daciana manevrei lui Cioloș) și o rapandulă care face frumos în pat dar ia portofelul clientului (zisa Noua Stângă). Pentru ca toată comedia să fie grotescă până la capăt și ca să semene cu povestea ”Albei ca Zăpada” parcă ar mai trebui inventate vreo trei chestii asijderea cu care neamțul să-și facă un alt guvern. Numai că nu o să fie ”al lui” ci și al escrocilor care-l vor susține. Mi se pare un preț prea mare doar pentru răsturnarea lui Dragnea.

 

 

 

Reclame

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s