O mustață mai scumpă decât România

 

Pe vremuri, când te duceau la pârnaie, te rădeau în cap și pe față. Nu luai păduchi și erai mai ușor de identificat în caz de evadare. Acum nu se mai întâmplă așa, dar probabil Liviu Dragnea nu a aflat asta. Își consideră mustața mult mai valoroasă decât România și nu vrea să o vândă nici măcar scump.

Am fost aseară la proteste. Vreau să-i mulțumesc șefului PSD fiindcă m-a făcut să plâng și mi-a desfundat nările în ciuda unei răceli persistente. Nu mai încasasem gaze lacrimogene și paralizante tocmai din 2012. Am retrăit niște situații care nu îmi lipseau.  Manifestația de ieri începuse în mod obișnuit: ochelariști, copii mici- sugari chiar, hipsteri, studenți, corporatiști,  lozinci scrise cu umor pe suporturi improvizate. Erau mult mai mulți oameni decât oricând în ultima vreme. Pe la nouă jumătate seara, din senin, au început unii, bine făcuți, să arunce cu petarde și torțe în jandarmi. Au urmat minute de confuzie, gaze, scuturi, pulane, pietre și zbierăte. Într-o massă de peste 100.000 de oameni, dacă vreo zece indivizi provoacă, statistic vorbind, se găsesc niște cretini să-i urmeze. Între două accese de tuse, am cuget că violențele îi vin mânușă conului Liviu.Am făcut supoziția că i-ar fi convenit la nebunie, politic, să le provoace. Are un motiv s-o pună pe conjudețeana lui ajunsă din rațiuni sentimental-locale ministru de interne să reprime din fașă alte adunări publice. Arată ”pesedimei profunde” de prin județele sărace că niște golani și huligani, plătiți de Soros dau o lovitură de stat. Poate să clameze că guvernul marionetă nu face treabă fiindcă nu e lăsat de ”stradă”.

Ce o să se mai întâmple?! Un nou treișpe iunie 1990 fără mineri? O „teleormaniadă” și o ”vasluiadă” cu oameni aduși cu autobuze să planteze panseluțe și tufănele la Piața Victoriei?

În mod cert, Liviu Dragnea își consideră liniștea mustății mult mai importantă decât cea a țării. Nu contează că ne putem întoarce în anii 90 și că imaginea României o să ajungă echivalentă cu aceea a unei țări instabile din Africa. Singurul lui țel e să nu intre la închisoare și eventual să se înscăuneze premier.

Anunțuri

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s