Un președinte jucător de șah

 

Nu cred că Dragnea și prelungirea sa Sorin Grindeanu sunt așa de fraieri încât să-și fi amnistiat amicii politici hoți încă de la prima ședință de guvern. Deasemenea, sunt aproape sigur că ar fi făcut manevra asta undeva prin martie-aprilie, la dublaj cu niște pomeni fiscal-salariale aruncate poporului suveran. Dacă ar fi mers treaba, prin iunie-iulie mai schimbau oarece legi și ne-am fi trezit cu Liviu I-ul înscăunat premier.

Așa Iohannis a devenit din arbitru tăcut un jucător de șah, sport care deasemenea nu presupune multă vorbă. Mai întâi a năvălit peste Marioara, Vasilache, Pinocchio și celelalte marionete ajunse prin Palatul Victoria. Ăia, au orăcăit, pe bună dreptate, cred, faptul că nu le trecea prin cap să-și extragă fix acum comilitonii de la beci, dar s-a creat emoție publică pe tema asta. A urmat scenariul clasic, cu mobilizarea pe net, vestale, cavaleri și fecioare neprihănite care ies în stradă să apere justiția.

Duminică, pe 22 ianuarie, am fost și eu în stradă. Cu Iohannis apărut oportun în sânul patrioților, cu activele de partid ale opoziției mobilizate, ”s-a mișcat opinia publică”. Au ieșit 15-17.000 de oameni. Mulți dintre ei nu știau care e diferența între grațieri și amnistie, cine e deșteptul de Iordache, caracaleanul de la Ministerul Justiției, dar aveau în cap ideea fixă ”să nu iasă hoții din pârnaie”.

După părerea  mea tema asta o să fie  frecată așa de tare încât să acopere firfiricii cu care Dragnea o să vrea să dea în lume în chip de diversiune. Oricum, programul de guvernare al PSD e așa de gogonat că băieții nu își vor putea îndeplini nici măcar 20% din ce au promis.

Următoarea mișcare se va desfășura undeva pe la DNA. După ce Dragnea s-a folosit de pionul Ghiță (care nu e doar al lui) mai mult ca sigur că și doamna Kovesi o să facă pași, chiar dacă ăsta e un termen din handbal, nu din baschet. Nu neapărat acum, dar peste vreo lună-două. Mustăciosul din Teleorman o să scoată din mânecă o juristă-consultă minune, cu facultatea făcută la Băile Herculane și locul de muncă la Roșiorii de Vede. Pe trend-ul antihoți, Iohannis o să poată bloca numirea, având suport popular .

Cred că vor urma alte mișcări mai mult sau mai puțin abile (am auzit că niște zănatici de la PSD vor să scoată și ei oameni în stradă), dar finalul partidei e încă deschis. Poate fi și mat de ambele părți și remiză. Asta ține, bineînțeles și de ce vor unii arbitri internaționali.

Reclame

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s