Chișinău și București, două inimi prea rusești!

 

Undeva, în entitatea care se cheamă artificial Republica Moldova există un ticălos pe care îl cheamă Iurie Roșca. El e de profesie scos ”la vânzare”. Inițial, s-a comercializat unor fraieri și șmecheri de la  București. Habar n-am câți bani s-au plimbat exact prin buzunarele ăluia și câți dintre ei s-au întors cash la București. A umflat, fără discriminare, bani de la escroci și de la naivi (ca mine) care voiau unirea. După aia și-a dat seama că e mai profitabil să sugă de la Voronin, via Putin.

Deja i-am dat prea multă importanță ăstuia. Cert e că ipochimenul care mai nou se proclamă ”politician și jurnalist”, adică un fel e comerciant de piei de cloșcă a ajuns să se producă la o platformă pe numele ei Sputnik.md.  Întâmplător, treaba asta e o interfață a Russia Today și funcționează pe semnătura lui Vladimir Putin. Ce bingăne acolo Roșca?! O poliloghie cum că Soros (”Giorgi”, pi moldovineasca pervertită a lui Iurie) l-a trimis pe Băsescu în Moldova să destabilizeze, că tinerii care au votat-o pe Maia Sandu sunt niște spălați pe creier din interese oculte, șamd. Aveți cugetarea ”analistului” aici: http://sputnik.md/radio_rubrica_interviu/20161122/10004751/demonstratiile-unionistilor-plahotniuc-basescu-soros.html

Cu ce seamănă ca două picături de pipi de yak chestia asta? Cu ce zicea obsesiv până la alegeri, la București, un cetățean pe numele lui Sebi Ghiță, care era (să sperăm că nu o să mai fie nimic) o prelungire a frustratului Victor Viorel Ponta. Puteți audia cum băiatul Ghiță vorbește la fel ca Roșca, îi dă cu conspirația mondială, Soros, îngenunchierea românilor, etc (https://www.youtube.com/watch?v=ihtKcuIWQDo).  Bineînțeles că nu-mi convine că PSD a câștigat alegerile. Pe de altă parte, iau răul mai mic de la așa zișii socialiști. Mai bine Dragnea cu echipa lui de bișnițari și specialiști în alba-neagra decât dughieniștii (de fapt dughiniștii) lui Victor Viorel. Singurul câștig al alegerilor proaspăt trecute e că invenția rusofilă a lui Ponta, Partidul România Unită, s-a dus dracului. Cu prunele în parlament și cu un grup de parlamentari PSD pe care-i putea controla, Ponta ar fi putut să forțeze o nominalizare ca premier. E pentru prima oară când avem un parlament fără un partid explicit oligofren, ultranaționalist și hiper-populist. Marii strategi moscoviți au luat țeapă, cel puțin până când vor cumpăra alte curve de pe piața politică de la București.  Cum ne-ar fi stat cu o antantă cordială Dodon-Ponta?  Până una-alta, o inimă prea-rusească bate doar în palatul prezidențial de la Chișinău, iar cea preparată în laboratoarele FSB pentru Piața Victoriei a sărit din termenul de garanție și a intrat în putrefacție.

Anunțuri

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s