Viața la țară

 

Să spunem că a fost o competiție între niște șmecheri și niște impotenți. PSD ar fi scos oricum peste 35 la sută. Nu de alta, dar ei au primari, primărași și ceterași în fiecare colț al țărișoarei. Înainte de oricare sesiune de alegeri, vine dom secretar și spune că se vor da ajutoare sociale doar dacă iese lumea la vot și pălește cu ștampila pe cine trebuie. Bașca, vor mai pune țevi de apă sau gaze în aceleași condiții, dacă poporul rural suveran votează cum sunt indicațiile de la centru. De partea cealaltă, am avut un PNL confuz, coordonat de  la cârmă o cucoană semi-obosită, care nu avea nici măcar șarmul de curvă între două vârste al Elenei Udrea. Cred că o parte dintre foștii pedeliști au făcut anti-joc, altfel nu îmi explic de ce în zone din Ardeal sau Bucovina, unde erau bine reprezentați în administrația locală, nu au reușit să scoată oameni la vot.

Alegerile de acum au fost câștigate de structurile de partid, asta e clar. Nu de alta, dar nu îmi explic altfel cum a fost un absenteism atât de mare.

Vinovată pentru victoria PSD mi se pare însă Uniunea Salvați România. Mă așteptam să producă un eveniment care să scoată lumea din amorțeală. Nicușor Dan & echipa de zgomot au fost autosuficienți, au reșapat promisiunile de la locale într-o campanie pentru parlamentare, chestie care nu avea nicio noimă. Johannis a ajuns președinte pe scandalul cu diaspora. Ponta  a căzut de la guvern după incendiul de la Colectiv. Doamne-ferește să îi acuz pe unii că nu au provocat un dezastru. Dar PSD-ul putea fi tocat mărunt pe câteva zeci de porcării mai mici sau mai mari pe care le-a produs de-a lungul vremii. Fetele mari de la USR nu și-au interpretat partitura corală bine. Doar ei, îmbrăcați în armura fecioarei din Orleans puteau să motiveze electoratul urban, placid de felul lui, să iasă și să voteze. Cred că aici s-au pierdut cele 5 procente care puteau să decidă majoritatea.

Cu niște adversari momâi, ”geniul politic” al lui Liviu Dragnea a câștigat. Viața la țară, care e pesedistă din inerție, a avut câștig de cauză.

Reclame

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s