Țepeș Vodă vă dă o țeapă

 

Uite că pe nesimțite s-a dus și campania electorală. De când au lăsat-o, obligate de lege, cu gălețile, puii congelați, zgomotele, mash-urile și corturile eletorale pe post de viagra, partidele românești se dovedesc impotente. Am văzut același tip de slogan, parcă gândit de o singură minte teribil de simplă la tot spectrul politic. Am mai ascultat veșnicele promisiuni că vor crește salariile ca și kilometrii de autostradă și după data de 11 vom ateriza triumfal ori în raiul pesedist, visul de aur al omenirii, ori în ăla liberalo-tehnocrat. USR, de la care mă așteptam la mai mult, a avut la nivel de București, cel puțin, o campanie nimerită pentru alegerile locale, promițând niște chestii care țin mai mult de primării, nu de parlament. Credeam că vor crește ca intensitate campaniile on-line sau door to door, dar nici pe zonele astea nu s-a întâmplat nimic semnificativ. Cel puțin mie nu mi-a bătut la ușă, precum copilului singur acasă din vestitul clip, nici madam Gorghiu, nici altcineva.

Singura chestie care mi-a atras atenția a fost construcția paranoică a lui Sebi Ghiță. Proprietarul prunelor de fier, cercetat penal, a îmbrăcat chiloții Tetra ai morții și a început să ”dezvăluie”. Cică vinovați de tot și de toate sunt ”străinii”, în general, fără diferență de rasă naționalitate sau sex. Ei vor să ne ia. Ungurii Ardealul, țiganii portofelele, austriecii pădurile, Soros să ne umfle cu totul, nemții, italienii și arabii pământul. O excepție notabilă fac olandezii care vor să ne dea niște nave militare, dar la suprapreț, deci tot să ne ia. Big Ghiță se miră că domna Clotilde nu e Gheorghe, că Dacian e și Julien, că Werner Klaus nu e Neluțu Paraschiv. A tot ținut-o, toată campania, în isonul lui Gheorghe Turda, într-un discurs general-xenofob și izolaționist cu accente patologice. Asta nu ar fi mare lucru, pe plaiul țării au mai existat și răposatul Vadim și încarceratul Dănuț, care ziceau cam la fel. Soluția lui Ghiță diferă. El vrea să-i dea în gât pe hoți și dușmani, dar nu să-i tragă în țeapă așa cum proceda omul de pe sigla partidului, nici măcar să-i mitralieze pe stadioane. PRU zice că vrea amnistie fiscală și penală și ”bunăstare, nu dosare”. Poate că soluția asta ar fi valabilă doar pentru românii verzi metalizați, de genul lui Ghiță însuși, al primarului Nichita de la Iași și a altor posesori de potențiale condamnări din zonă. Dacă, așa cum zice Ponta, ”PRU spune unele lucruri pe care PSD le gândește dar nu le zice”, e o jale mare. Pot să sper doar că toată construcția ilogică și patologică nășită de Victor Viorel și Sebi Ghiță nu va intra în parlament. Nu de alta, dar măcar Dănuț Diaconescu muncise, perorase tâmpenii sute și sute de nopți la rând, până să convingă pensionarele slabe de înger, prostănacii și maneliștii din țară să-l voteze. Ar fi nedret să reușeacă o performanță similară Ghiță, după numai două luni de aberații.

Pe de altă parte, sper ca nici PMP să nu intre-n parlament. Nu de altă, dar un coșmar remanent, cu Băsescu și ai săi făcând jocuri iar, și condiționând majoritatea parlamentară, m-ar duce într-o profundă depresie de iarnă.

Anunțuri

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s