Au murit un gorilian ș-un reptilian

Pe Lorin Fortuna am avut ocazia să-l cunosc. Despre interacțiunea mea cu el puteți citi aici: http://jurnalul.ro/special-jurnalul/invazie-revolutionarul-care-vaneaza-reptilieni-2867.html. Treaba e că omul ăsta avut într-adevăr mult curaj în 1989, la Timișoara, după care s-a degradat progresiv, a avut mai multe eșecuri politice și a început să vadă extratereștrii verzi pe pereții patriei. Îl vâna Baphometos Androginul prin trenuri (https://www.youtube.com/watch?v=m0CRM1TfhOM), voiau niște peștilieni oculți să-i otrăvească palinca (https://www.youtube.com/watch?v=BBG_xjCkEPA) și multe altele. Pe mine mă făcuse reptilian și mă blestemase ezoteric după ce am scris despre el. Fără autoconsideratul gorilian Lorin, societatea românească va fi mult mai săracă, cel puțin la nivelul divertismentului produs involuntar. Să-l odihnească Dumnezeu în cine știe ce dimensiune arahnidico-moleculară s-ar fi dus.

În continuare, vreau să fac vorbire despre un reptilian adevărat,  care a plecat spre paradisul clasei muncitoare, unde sper să fiarbă la un foc mic de forjă. Fidel Castro a fost un crocodil fosilizat, pe care americanii l-au lăsat după 1990 în chip de dușman-vaccin la putere în Cuba. Dictatorul a murit în patul lui, a avut noroc de asta, dar era o chestie previzibilă când ai 90 de ani. Ce m-a oripilat a fost reacția de pe piața media românească în urma decesului mortului viu de la Havana (cred că fra-su Raoul, tot dictator, îl ținea împăiat în geam de mai multă vreme, ca să-i mai ia pensia de la Imperiul Răului).  M-am uitat la Realitate TV unde cetățeanul Hoandră, un clujean de o deșteptăciune bubuitoare, îl făcea revoluționar neînfricat, curajos și un fel de ”voievod al culturii” pe motiv că Fidel mai halea rom cu Hemingway, Marquez sau Maradona. Îi ținea hangul, și mai scârbos, un nea profesor, Borțun sau Morțun, nu am priceput bine cum îl cheamă și nici nu mă interesează să aflu.

Nu sunt de acord cu proverbul românesc ”despre morți numai de bine” și consider că e o dovadă de imbecilitate să pui botul la ”romantismul revoluționar ” de tip latino-american reprezentat de Che Guevara și Fidel, degustat de imberbii occidentali ai anilor 70 ai secolului trecut, care erau sătui de prea mult bine. Vreau să le aduc aminte băieților tomnatici de la Realitatea ca și altor găgăuți asijderea că tovarășul Fidel era să provoace o conflagrație nucleară, organiza execuții pe stadioane mai ceva decât talibanii, tortura dizidenți și își înfometase poporul atât de tare că nu mai știau cubanezii cu ce plută, barcă sau saltea să o șteargă spre Miami.

Anunțuri

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s