Brigada bășinoșilor

 

-Alo, aș avea nevoie de serviciile dumneavoastră pentru o lansare de carte în data de 16…

-Ne putem ocupa, bineînțeles. În ce locație e și cam câți oameni estimați că vor participa?

-E la librăria Acvila, lângă Romană, cred că vor fi în jur de 35-40.

-Am mai acționat acolo, am lucrat pentru Editura Polimorf, lansau ăia de la Tectonic ceva. Spațiul nu e bine ventilat, e destul de mic, deci cred că se rezolvă cu trei pioni.

-Cam la cât m-ar duce povestea?

-Păi, ar fi așa…50 de lei pentru fiecare pion, plus meniul de dinainte. Le dăm fasole, porumb fiert cu apă plată și varză murată, pentru savoare maximă.Asta ar mai fi încă 15 lei de fiecare, deci în total cam 200, cu reducere, fiindcă apelați prima oară la BB srl. Avem profesioniști adevărați, nu atrag atenția asupra lor, sunt silențioși și se coordonează să lanseze atacul în același timp. Garantăm succesul. Când doriți să se întâmple evenimentul?

-Cam la 7 minute după  ce începe, când vorbește editorul…

-E tocmai bine, nu pierd nici pionii mult timp. Pe 16 mai avem și un concert de muzică de cameră unde ne trebuie 7 oameni. Apropos, că tot vin alegerile, dacă doriți puteți apela la noi și pentru adunări politice mici și mijlocii, cermonii religioase, concerte, putem încerca și la show-uri TV cu public. În general putem sparge orice fel de eveniment cu participare mică-medie în spații închise. Vă așteptăm mâine după 10 de dimineață cu banii, la sediul firmei…

– Pe la 12,30 dacă apar e bine?

-E tocmai bine, hrănim pionii și o să primiți o porție de fasole din parte casei. Am o curiozitate personală, dacă nu vă supărați. Sunteți de la o editură concurentă sau pur și simplu aveți boală pe autor?

– Nu, sunt chiar autorul, dar sunt timid și nu-mi place să vorbesc în public, m-aș bâlbâi și m-aș face de râs. În plus, mă și plictisesc îngrozitor lansările, țin tot felul de idioți discursuri interminabile din care nu se înțelege nimic, vor doar să se audă. Mie mi-a impus editura trei d-ăștia, doi critici și un actor ratat.

-Vă înțeleg, vă așteptăm mâine, o zi bună.

-La revedere!

Anunțuri

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s