Capul lui Hrebenciuc, vrem!

Luați de febra prezidențialelor, mulți cetățeni, de regulă informați, au omis să se uite la ce se întâmplă în interiorul PSD. Ei bine, viteazul Victor-Viorel,care se vede mie-n sută președinte de acum câteva luni, s-a grăbit și a început alături de clanul propriu și instumentul său media, presupusul acoperit al SRI, Sebastian Ghiță, o campanie de exterminare a inamicilor din partid.

După mintea mea, lucrurile s-au petrecut cam ca la mafioți. Hrebenciuc și gașca sa, cu sabia lui Damocles asupra capului pe motiv de retrocedări de pădure și alte daraveli judiciare, i-au băgat în cap fostului amic intim al lui Ponta, Dan Șova, că e frumos, deștept și tocmai copt să ia puterea-n pesedeu.  Cum ăla era ofticat pe Victor-Viorel fiindcă îl extrăsese de la butoiul cu icre negre de la transporturi și nici nu e chiar așa de deștept, a pus botul la combinația lui Hrebe. În contrapartidă, Șova ar fi trebuit să aranjeze la nivel parlamentar  promovarea unor legi privind amnistierea unor chestii. Aflând, ca în Evul Mediu, că în timp ce el e dus la luptă să se bată cu invadatorul Iohannis, acasă boierii pun la cale ceva peste capul său, Victor-Viorel a reacționat violent. Știind că poporul zbiară de vreo douăzeci de ani ”Capul lui Hrebe vrem!”, l-a pus pe Ghiță să-l atace frontal pe marele combinator, care și-a dat demisia din parlament. E gata să-l sacrifice și pe Șova fără regrete și să-l numească drept succesor, din informațiile pe care le am, pe mult mai obedientul Titi Corlățean.

Pentru situația de față din PSD, mi s-a părut semnificativă reacția grobianului Marean Vanghelie, care, beat, se stropșea la niște paparazzi: ”Să vă ia dracu, cu Ponta și Ghiță, mâine-l arestez pe Ghiță, pizda mamii voastre!”. Ori, după cum se știe, Marean e prieten la cataramă cu Hrebe și cu relativ proaspăt condamnatul Miron Mitrea, capii opoziției din partid. Mai e de luat în calcul încă un element, Liviu Dragnea, care tace și presupun că face ceva în timpul ăsta.

Una peste alta, e pentru prima oară de la scindarea FSN când partidul invenție al lui Ion Iliescu e în pragul unei sciziuni majore. Dacă Hrebe și ai săi vor paraliza niște filiale, ba chiar vor arunca pe piață chiloții murdari ai Dacianei, proteza dentară obținută fraudulos de tata socru Sârbu și capacele de delcou furate în ținerețe de Victor-Viorel, s-ar putea relansa campania electorală și, Doamne- ajută, să câștige Iohannis în turul 2!

Anunțuri

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s