Eșecul intelectualilor sau marionetele lui Băsescu

 

Prin 1991, marii gânditori, ziși de dreapta, ai neamului, au încercat să facă o politică proprie. Partidul Alianței Civice, băsnit de ei, s-a dovedit a fi un conglomerat de orgolii rănite, frustrări și dușmănii literare, astfel încât s-a ales praful de el și în ziua de azi puțini își mai amintesc că a existat. A urmat alt eșec, Partidul Alternativa României, cu titulatura schimbată ulterior în Uniunea Forțelor de Dreapta.

Văzând că nu merge cu o navă proprie, ”băieții subțiri” din politică s-au înrolat drept mateloți pe vaporul grobianului comandant Băsescu. O vreme, șpanchiul fără scrupule le-a dat porție dublă de la cambuză, ba chiar pe unii i-a înălțat în grad, făcîndu-i euro sau româno-parlamentari. Când PDL a început să ia apă, ei s-au refugiat pe bărcuța de salvare PâMâP crezând că în înțelepciunea lor vor putea duce mica și găurita ambarcațiune spre o insulă. Ei însă nu au luat în calcul faptul că atât matrozul, cât și parașutista sa blondă, nu  au scrupule și că îi vor arunca peste bord ca pe un balast inutil. Baconschi, Papahagi, Funeriu au fost mătrășiți fără drept de apel și nici Cristian Preda nu se simte prea bine. Maestru în piruete de carnaval, Băsescu l-a scos întâi, în chip de iepure, pe băiatul cu ochelari care vorbește corect și e poliglot, Cristian Diaconescu. L-a garotat la momentul oportun, când să ne-o fâlfâie pe toate ecranele pe prelungirea sa blondă.

Despre Elena Udrea, sper ca pasul ei înainte să fie de fapt un șut în cur și să ia undeva în jur de 5%, dacă nu sub. Fantasma lui Băsescu, o doamnă țoapă de moravuri și afaceri dubioase, nu ar avea ce să caute pe scena politică într-o țară normală.

Cât despre băieții enumerați mai sus, ei vor rămâne marcați pe viață, cred,  cu titlul de marionete al unui personaj vulgar, incult, escroc cel puțin moral.

Reclame

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s