Cum a devenit Bercea chiar mondial

Cred că toată povestea cu Mircea Băsescu e o simplă ecrocherie de doi bani. Fratele prezindețial, obișnuit încă de pe vremea lui Ceaușescu să trăiască în lux, avea impresia că e un mare om de afaceri. Pe chestia asta, își creease o infrastructură de relații în PDL, își închipuia că e un mare aranjor și combinator că poate face bani mutând oportun vorbe dintr-un loc în altul. Cum, în zona Olteniei, mafia fierului vechi merge de multă vreme mână-n mână cu clasa politică, nea Mircea ăsta s-a bucurat când i-au adus camarazii de partid în raza de acțiune pe zisul Bercea, un infractor mai mult județean decât mondial. Sandu Anghel se îmbogățise dând țepe simple în anii 90, cum ar fi să nu plătească impozite, să ia marfă în numele unor firme fantomă și să o revândă, cămătărie. Cum se întâmpla atunci, mafiotul cumpărase judecători, înalți funcționari publici, politicieni locali, ceea ce îi conferea imunitate în Olt. Băsescul purtător de mustață și-a spus că o pica oarece, măcar niște ghiuluri, miei de paște, cărămizi pentru un palat și așa a ajuns cumătru cu Bercea, intim cu tot felul de televizoare, prințisori, isaure și procurori.
Manevra asta a fost o tâmpenie din partea lui Sandu Anghel. În loc să stea ”low-profile” și să-și dumice averea, a atras atenția asupra lui. Ceea ce credea că o să-i aducă imunitate și faima de a fi intrat în marile familii cu sânge portocaliu nu a făcut decât să-l transforme în personaj public la scară națională să facă atât presa cât și autoritățile centrale să-i ia la puricat ”afacerile”. Când magraonul cu ceafa de bou,rasă, a binevoit să găurească via șuriu un nepot, Mercedes, pe motiv că el poate orice, devenise un inamic public, unul ajuns din urmă și de porcăriile din trecut. A apelat la nașul fetei sale, să-l scape, că de aia îl pusese părinte spiritual.
Amabil, Mircea Băsescu s-o fi interesat la un avocat, a aflat că Bercea pentru ”vătămare corporală” poate scăpa ușor pur și simplu și i-a luat o poală de bani. Treaba a stat însă altfel. Sandu Anghel a fost încadrat la ”tentativă de omor” și judecătorii, probabil sătui și ei de circul mediatic făcut de ”gentlemanul” din Slatina l-au încălțat cu aproape 9 ani. Claustrofob, Bercea voia neapărat afară, așa că și-a pus rubedeniile aflate provizoriu afară să-l preseze iar pe naș sau să-i ceară banul înapoi. Aici intervine, cred eu, marea greșeală a lui Mircea Băsescu. A omis faptul că avea de-a face cu oameni experți în escrocherii, chiar dacă în aparență făceau figură de naivi și erau semi-analfabeți. Vorba unui bătrân securist, ”a căzut pe tehnică”. Bănuind că treaba cu înregistrările e un bluff, fratele prezidențial i-a turnat pentru șantaj. Dacă ar fi fost un ”infractor de onoare” le-ar fi returnat banii rudelor prin alianță, dar nu a fost.
În concluzie, avem de-a face cu o potlogărie mică pentru România, dar mare pentru mapamond. O lume întreagă a aflat că fratele președintelui României lua ”mormane de dolari” de la niște mafioți ordinari. Habar n-am dacă Traian Băsescu are vreo legătură directă cu tărășenia, dar la ce nas are, înclin să cred că a fost strict ”lucrarea” lui Mircea. Cel mai câștigat pare Sandu Anghel, care, a ajuns într-adevăr, să aibă o glorie de moment mondială. Cea națională va ține mai mult, fiindcă sunt curios să văd cât va mai fi băgat în seamă pe motiv de doamnele Kovesi și Stanciu.

Anunțuri

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s