Crescătoria de iepuri

Mă uitam ieri la domnul Tăriceanu, care restaura liberalismul clasic împreună cu marii doctrinari Chițoiu, Gerea și Stânișoară și am ajuns la concluzia că lumea politică românească a devenit un fel de crescătorie de iepuri modificați genetic, făcuți special pentru niște scamatori care să-i scoată, de la caz la ca, din joben sau nădragi.
Atât Ponta, cât și grupul coagulat în jurul lui Iohannis, adoptă aceeași strategie, inventează candidați care să panacoteze, cel puțin în primul tur, voturi din tabăra adversă. Pseudo-dreptaci și social-democrați de conjunctură se lansează pe orbită în scopul amețirii electoratului. Calculele sunt relativ simple: 6-7 procente ale lui Tăriceanu, împreună cu 4% amețiți care-l vor vota pe Dan Diaconescu pot conta în turul doi, pentru Ponta, dacă domnii candidați vor îndemna pe față să nu fie votat vampirul sas. De partea cealaltă, un Geoană scos din tomberon și vulcanizat poate obține un 5%, redirecționat spre ”germanul serios”.
Din tot balul ăsta al fantomelor se poate trage o concluzie și anume că nici PSD nici așa zisa dreaptă nu se așteaptă să câștige candidatul lor din primul tur.
O altă concluzie ar fi că strategii ambelor tabere se joacă cu focul. Chiar dacă unora o să le placă faptul că Tăriceanu a avut 5 neveste și îl vor vota în primul tur, că Dan Diaconescu promite tractorașe și vor păli cu ștampila pe el, asta nu însemnă că votanții ăștia își vor porta simpatia brusc spre Ponta în turul 2. Pe scurt, s-ar putea să se cheltuie imens și aiurea cu niște iepuri inutili, mai ales că Paștele a trecut.

Reclame

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s