Mineriada zdrăngănelelor

Domnul Victor Ponta și-a mai dovedit, încă o dată, imensa înțelepciune. A cugetat vreme de o seară cum să-l mai râcâie pe posesorul de parașutistă de la Cotroceni și și-a spus că e nimerit să încerce să-l înțepe cu un ac de decorație în cur. Numai că nu a funcționat mișcarea ”cur ochit, cur înțepat”. De-a lungul timpului, statul român a decorat de la demenți manifești de tipul Corneliu Vadim Tudor până la antinaționali pe față gen Laszlo Tokes sau oameni care aveau procese și au intrat la pârnaie precum militarii implicați în escrocheria cu terenuri a lui Gigi Becali, Adrian Năstase sau Gică Popescu. Nu spun că Horia Patapievici o fi vreo virgină cultă și că în timpul mandatului său de la ICR totul a fost perfect. Nu am nicio afinitate cu STS-istul absolut dubios Marcel Opriș, un lacheu al lui Băsescu. Totuși, nu era un capăt de țară dacă-i băgai și pe aștia în chip de mărar și pătrunjel în ciorba națională de decorați de tot felul și îi extrăgeai mai târziu din fiertură, în cazul unor condamnări penale. În fine, dacă Ponta avea dreptul legal să blocheze decorarea unor oameni și  a făcut-o, e treaba lui și eventual a unor instanțe care să judece asta. În locul lui, aș fi spus ”fac treaba cu princina fiindcă vreau să-l enervez pe Băsescu și mușchii mei de copilot poate”. Dar, din păcate pentru el, a deschis pliscul și a spus niște nerozii copiate după ce zicea sinistrul Ion Iliescu la mineriada din 13-15 iunie 1990: ”Legionarii au ieșit cu steagul verde în stradă, e o lovitură de tip fascist”.

Să îl faci ”fascist bătrân” pe Mircea Mihăieș e o tâmpenie cât casa, care dovedește că Ponta habar n-are de doctrine politice și nici despre cine vorbea. Dacă Mihăieș e bătrân la 60 de ani, atunci mentorul spiritual al lui Victor Ponta, aflat la bulău, Adrian Năstase, e Matusalem. Îl cunosc pe Mihăieș, e un om de dreapta, cum sunt și eu, și a avut în scris manifestări de băsism feroce, chestie care m-a cam oripilat. Totuși, nu l-am citit sau auzit făcând apologia statului corporatist, nici propovăduind mișcări paramilitare ori proclamându-se social-național. E clar, lui ”Victoraș, file de comunism” îi tropăie Mussolini pe creier și, în plus are niște consilieri așa de deștepți că l-or fi confundat pe Mihăieș cu alt personaj. Dacă tot e să vorbim de totalitarisme, mai bine și-ar aduce aminte cum circula cu mecla teroristului-comunist Che Guevara pe piept, pe la chefuieli de juni pesediști.

În plus, să insinuezi, de exemplu, că amicul meu din copilărie Dănuț Croitoru, un om care a trecut episodic prin staff-ul ICR e un mare delapidator, e o altă aiureală. Din câte știu eu băiatul în cauză stă într-un apartament normal și nu cred că a fugit cu hârtia de budă și becurile de la filialele institului din străinătate. Să acuzi în bloc patru oameni, fără să probezi, e ceva ce se poate lăsa cu procese de calomnie.

Una peste alta, domnul premier a încercat să penetreze blindajul de la Cotroceni aruncând cu niște tinichele, numai că astea se pot transforma în bumerang și să-l zgârie la nas.

Anunțuri

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s