Hăis, cea! Hăis, cea! Victorașe, nu pleca!

 

Oamenii care îi fac imaginea fostului Mic Titulescu (mai curând seamănă totuși a hot-dog decât a mic) au cugetat cum să-l mai valorizeze pe domnul ăsta. Am văzut că au scos din mânecă o strategie gen păpușile rusești Matrioșka. Mai întâi, au zis ”Victor-Viorele, fă-te că ești trist!”. A fost ouat un text plângăcios, despre cum s-a sacrificat omul pentru binele țării, și-a neglijat familia, nu a putut să-și vadă de plagiate, curse de mașini și baschet, cum plâng copilașii p-acasă după super-tăticul nației. E un gen de discurs la care apelează multă lume în ultima vreme, de la grobianul Băsescu Traian, care amenința la un moment dat că se apucă de cultivat lobodă la Nana și ne lasă baltă (de-ar da Dumnezeu…) până la un cunoscut de-al meu înșurubat în fruntea unei instituții publice, care regreta că nu mai are timp să-și creeze operele alese. Dacă pe Ponta tot îl ardea așa de tare grija de familie, ar fi fost mai bine, cred, să o lase pe Daciana o tură acasă, fără să o trimită la Bruxelles, să aibă grijă de copii.

Deci, domnii strategi au creat suspans, au indus titluri de tip tabloid cu semnul întrebării în coadă de genul ”Ponta, te retragi?”. La toate astea se adăuga și faptul că presupusul autor al postării pe Facebook parcă intrase-n gaură de șarpe, el mâlc tăcea și nația să se zbuciume pentru ”retragerea” lui o lasă.

După puțin timp, în loc de premier a ieșit marele Dragnea, care a interpretat, ca pe un catren al lui Nostradamus, scrierea plină de miez  a șefului: cică Ponta ar vrea să se relaxeze la Cotroceni, unde nu va mai fi nevoit să se implice direct în lupta politică, așa cum scrie în fișa postului. Mai mult, a explicat absența fizică a prezidentului său spunând că e plecat să  întâlnească un personaj ”aproape la fel de important ca Obama”. Prin tălmaci, mesajul către poporul alegător a fost că Ponta nu o să fie un președinte jucător, spre deosebire de matrozul mitocan și de contracandidatul Crin, care are pusee de autoritarism. În plus, s-a dezvăluit în mod cutremurător că starostele formal al PSD făcea turism prin Israel, unde s-a văzut cu stângistul pensionar Shimon Peres, un personaj stimabil, dar tras pe linie moartă, căruia de-a lungul vieții, în ciuda bunelor intenții, nu i-au prea ieșit proiectele politice. De aici, poporul ar trebui să concluzioneze că Ponta are intrări peste tot, ține politica mondială înșurubată pe degetul arătător și e un înțelept de talie planetară.

Pare credibil că Ponta s-a decis să se înscăuneze la Cotroceni. Mai rău pentru el e că lasă să se înțeleagă asta prin niște lovituri cu mantă și poliloghii destul de îngălate, din care oamenii de rând probabil nu înțeleg nimic.

Reclame

Un comentariu

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s