Candidații de la subsol

 

Mă uit cu stupoare și nu îmi dau seama ce e în capul unora care au cheltuit resurse și bani ca să adune cele 100.000 de semnături pentru europarlamentare. Nu-i știe nici dracul și nici nu mai au timp să se mediatizeze. Candidații de la subsol, fie ei independenți sau pe listele unor partide obscure sunt, în mare, o adunătură de nebuni care se cred Mesia, diasporezi, comuniști de conjuctură, legionaroizi, pseudo-ecologiști.

Mai întâi, am constatat cu stupoare că ecologiștii au ratat o șansă aproape unică să spună ceva în viața politică românească. Partidul Verde și PER merg pe liste separate. Pe fondul relativ recentelor proteste cu Roșia Montană și Pungești, care creease un curent de opinie și o rețea de militanți, o listă comună cu Remus Cernea, Claudiu Crăciun, Erwin Albu și alți oameni care au ieșit în față pe treaba cu ”uniți salvăm” diverse chestii ar fi avut șanse reale să salte peste 5%. Găselnița PER să-l mâne în luptă, primul pe listă, pe nașul destul de obosit Radu Moraru, la care nu știu cine se mai uită, nu cred că o să aducă nimic. Cele două formațiuni ecologiste sunt atât de indolente că nici măcar nu au făcut publice, pe propriile site-uri, numele candidaților.

Dacă tot am făcut vorbire de marele inamic al gazelor de șist Erwin Albu, trebuie să spun că ăsta a încercat să candideze independent dar nu a reușit să strângă semnăturile, spre deosebire de Iulian Capsali, un capsoman ortodoxisto-tradiționalist care are pata pusă pe homosexuali și și-ar dori, poate, să ne ștergem cu brusturi la cur ca să scăpăm de tentațiile diavolești ale lumii moderne. E susținut de tot felul de asociații care se ocupă în mod patologic cu combaterea conspirațiilor  mondiale. Cum are 9 copii dintre care unii majori, s-ar putea să-l voteze cineva.

De la radicalul ortodox, e bine să sărim la neoprotestanți, ”că și ei e oameni”. S-a văzut de la alegerile trecute că adventiștii, baptiștii și penticostalii votează disciplinat, după cum le zice nea pastorul lor. Voturile credincioșilor ăstora însă se vor diviza între româno-americanul baptist Peter Costea și celebrul adventist Dănuț Liga. Ultimul e un creștin curat, trecut pe la vreo 4 partide, suspect de țepe imobiliare și potlogării cât a fost viceprimar al Capitalei.

Păcat că B.E.C.-ul a respins lista lui Funar care-l conținea și pe maniacul Ion Coja. M-ar fi distrat să-l văd în campanie pe Coja demonstrând că toți ăilalți candidați sunt evrei și el e singurul român din țară.

Până una-alta, pe frontul europarlamentarelor nu e nimic nou. Cum nu mă încântă nimeni, probabil că o să o votez pe gimnasta Corina Ungureanu, fiindcă un șpagat bine făcut la Bruxelles valorează cât zece discursuri ținute de EBA în mandatul trecut.

Reclame

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s