”Prezindențiabilul” Diaconu

Pe Mircea Diaconu l-am cunoscut în anii 90, pe la început. Ajunsesem președintele organizației de tineret a Alianței Civice ( mișcarea, nu partidul) și dădeam, din când în când, nas în nas cu domnul actor, care era membru în Comitetul Național Director (parcă așa se chema un ceva care conducea tărășenia aia). Mi-a devenit simpatic de la bun început, părea, exact ca și taximetristul-student la medicină veterinară din filmul comunist plin de învățăminte ”Buletin de București” un om calculat, care vrea să se căpătuiască relativ și să-i meargă bine în casa lui. Poate din cauza asta,cu toate că AC era filo-țărănistă, în 1996 a preferat să candideze pentru Senat pe listele PD-ului lui Petre Roman. A a ratat la mustață. Deasemenea, cochetarea lui cu funcția de membru în Consiliul de Administrație al TVR, echivalentă cu aceea de secretat de stat a fost tot un eșec. Cum, un simplu director de teatru nu poate să o ducă la fel cu un mare burghez, Diaconu a perseverat. A fost ales senator PNL în 2008, a pendulat o țâră, după căderea guvernului Ungureanu și pe la ministerul culturii. Ajuns pe cai mari, a încercat să-și ascundă în debara, pentru zile negre, și poneii la care nu mai avea dreptul. Nu a demisionat de la direcția unei instituții de stat, ba chiar mai mult, a făcut o ghidușie de conflict de interese, contribuind la acordarea în favoarea propriei soții, Diana Lupescu, a oarece bani publici pentru proiecte culturale. A.N.I., indiscutabil controlată de niște gnomi ai lui Băsescu, a așteptat doar atât, călcătura zgomotoasă pe bec a domnului actor. A ajuns ”incompatibil” cu acte-n regulă, de la tribunal, tocmai datorită calităților lui de bun familist, om strângător și cu frica zilei de mâine.
Faptul că a încercat să forțeze nota și a strâns 100.000 de semnături pentru europarlamentare e treaba lui, așa cum e treaba B.E.C. și a justiției să-i respingă tentativa de a accede la o funcției eligibilă.
Mi se pare ciudat că s-a aliat cu militanții de la Antena 3 care vor să creeze un val de simpatie publică îndreptat spre ”victima” Diaconu. Ceterașii Dana Grecu& Radu Tudor îl văd deja un fel de prezidențiabil. Reptilianul bătrân Dan Voiculescu nu dă nimic, fără să ceară ceva în schimb: protecție, contracte, un curent de opinie, o atenție, o măslină, chiar un sugiuc cu terenuri. Voiculescu nu a fost niciodată un personaj popular, charismatic, după care să cadă în cur mahalalele. Oricât s-a chinuit, prin propriul trust de presă, să-și edifice busturi ecvestre din plastelină nu i-a ieșit și a rămas tot un om al combinațiilor de culoar și galerie de cârtiță. Pontiful făcăturii numite PC intenționează, după toate probabilitățile, să creeze un val de simpatie populară pentru Mircea Diaconu pe care să se cocoațe din două considerente. Primul ar fi, dacă poporul compasionează cu actorul, să se lipească și el de treaba asta, ca ”victimă” a justiției băsiste, turnător care nu a turnat la Secu, incompatibil-neincompatibil, corupt fabricat la comanda ”procurorilor portocalii staliniști”. O a doua rațiune a domnului motan-varan și alte animale într-unul singur este că o victimă pe umărului căreia plâng masele largi poate influența prezidențialele. Cu Diaconu, avându-l drept pilot la ațele prinse de mâini și de picioare pe dom profesor, acesta din urmă poate tranșa o eventuală luptă Ponta-Crin în defavoarea ultimului, persecutor de ultimă oră a martirului Mircea.
Păcat că un actor, care-mi era simpatic a ajuns să se preteze la jocul ăsta care-l depășește, când putea să-și dumice liniștit o perioadă resursele din cămară.

Reclame

2 comentarii

  1. Eu unul tot mai astept sa vad ca cineva, altcineva decat „reptilianul”, mai face acte caritabile in tara asta. Iar in ceea ce-l priveste pe M.D. cred ca el se foloseste de Antena 3, nu invers

    1. Marius, mai face Gigi Becali din puscarie acte de caritate. Si Terente, ”regele bălților” dădea lipovenilor săraci rachiu după ce fura de stingea. Să donezi cu surle și trâmbițe, în direct, câte un muc e doar un exercițiu de imagine…

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s