Familia europeană românească: neveste, copii, amante, frați

Unele progenituri cresc, ajung la”maturitate politică” și trebuie scoase de la grădiniță. Așa am interpretat faptul că distinsa Elena Băsescu, brusc, nu mai vrea să fie europarlamentar pe lista brelocului lui tăticu, PMP. Bineînțeles, EBA nu e moartă politic, EBA se transformă. Pun pariu că într-un an, cel mult, juna agramată care seamănă cu tac-su numai la mitocănie, nu și la istețime politică, va candida pe un loc vacant în parlamentul național, locul marilor combinații. Nu de alta, dar îi expiră concediul maternal.
Lăsând la o parte toanta cu fumuri de care am pomenit mai sus, văd că în viziunea clasei politice românești Parlamentul European e un fel de azil unde pot fi parcate pe bani mulți diverse rubedenii. Diferența e că la un cămin de bătrâni plătesc aparținătorii, în timp ce aici e invers.
La PSD, o găsim pe un loc eligibil pe Daciana Sârbu. Nimeni nu pare să-și mai aducă aminte că fata tatii împușcat în testicole și soața fostului mic Titulescu anunțase că va face un pas înapoi în politică atunci când Ponta a ajuns premier. Probabil s-a decis să se sacrifice și, la cererea poporului, mai salvează nația de la Bruxelles încă într-o tură. Tot pe un loc eligibil, de la socialiștii ăștia de cumetrie candidează Ciprian Tănăsescu, un domn care fusese ales data trecută europarlamentar pe lista PRM, portat de martirul Gigi Becali. Voce și talent nu prea are, dar îl recomandă pentru Parlamentul European faptul că e fiul lui Dan Claudiu Tănăsescu,un sac cu bani, fost primar la Mogoșoaia în momentul în care s-au făcut afaceri mari și puturoase cu terenuri și nu exista niciun control. Corina Crețu deschide lista europeană probabil fiindcă Belgia nu e SUA și e un interes strategic să nu-i strice definitiv casa domnului Colin Powell. Ar mai trebui să menționăm doar că doamna Cati Andronescu a fost trimisă la băi, să facă împachetări cu nămol belgian vreme de patru ani, pe o pensie de multe mii de euro lunar.
Am lăsat la urmă PNL fiindcă aici e situația cea mai tragică. Se va realege sigur Adina Vălean, probabil în calitate de savant de renume mondial și doamnă-n casa lui Crin. Ramona Mănescu, rămasă fără vaca de muls de la transporturi, o va însoți pe doamna Crin la shopping de pe poziția a treia pe listă. Nu de alta, dar să nu uităm că primarele Rareș Mănescu, suspectat că a urmat la zi (liceul l-a făcut la seral) cursurile de la bordelul nevestei lui Codruț Marta cel dispărut, are variate preocupări și se împiedica de Ramona prin palat.
Cu cele două neveste de profesie ne obișnuisem deja, dar surpriză, pe ultimul loc eligibil al PNL s-a cocoțat un domn Mihai Țurcanu. Ăsta e fratele lui Florin Țurcanu, președintele Consiliului Județean Botoșani și cumnatul coanei Anișoara, soția lui Florin și deputată la București. Sunt foarte curios dacă familionul ăsta cu nume de oaie producătoare de lână proastă mai are și o bunică bună de senator sau vreun văr ciurdar bun de pus ministru, la un moment dat, la agricultură.
Una peste alta, văd cu scârbă că întreaga clasă politică românească suferă de sindromul Elena Ceaușescu și că onor țara e condusă de clanuri interșanjabile. În plus, mă întreb cum avem pretenția să ne trateze Uniunea Europeană cu respect, când în parlamentul care trebuie să conducă structura trimitem toți avortonii politici pe care nu-i putem folosi acasă.

Reclame

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s