Crin Antonescu și locul mortului

Na, vreau să mă dau Mafaldă și reproduc un articol pe care l-am publicat acum un an și ceva pe site-ul conului Stelică Tănase:
Vasile Blaga, pe locul mortului!
Nu cred în fotolii blestemate, dar toți cei care s-au cocoțat pe tronul Senatului au avut după aia un picaj care i-a trimis pe linie moartă. Alexandru Bârlădeanu, primul președinte post-revoluționar al înaltului for, nu a mai fost reales parlamentar în 1992, în urma unor contradicții cu Ion Iliescu. Oliviu Gherman, cel de-al doilea în ordine cronologică, după încheierea mandatului a dat o tură ca ambasador pe la Fidel Castro, după care a ieșit la pensie. Petre Roman, și el șef peste Senat în timpul guvernării CDR-PD a fost scurt-circuitat de Traian Băsescu și a ajuns în cele din urmă soț de manelistă și târîie o mapa pe la PNL. Următorul pe listă, Mircea Ionescu-Quintus, a fost devoalat ca onorabil turnător la Securitate și trimis să compună epigrame la Ploiești. Nicolae Văcăroiu, după ce a fost baci al senatorilor a capătat sinecura bine plătită de președinte al Curții de Conturi, unde își savurează în liniște săniuța, fără să-l mai bage cineva în seamă. Mircea Geonă a fost șuntat frumos de propriul partid și, după toate probabilitățile, din toamna acestui an nu-i va mai rămâne decât să se mute la Dăbuleni și să-și deschidă pepenărie.
Revăzând lista de mai sus nu-mi rămâne decât să mă întreb ce o să i se întâmple lui Vasile Blaga. Cum Emil Boc și doamna Udrea nu-l prea iubesc, e posibil să rămână fără ”coledzi”. Dacă se va întâmpla așa, se va confirma că în cazul acestei funcții de la Senat se aplică proverbul ”orice pas înainte e de fapt un șut în cur”.
Up-date 4 martie 2014:
Stimabilul domn Blaga a ajuns, într-adevăr, șef al unui partid de divizia B, care se bate pentru combinații obscure pe la subsolul clasei politice. Crin Antonescu a demisionat azi de la șefia Senatului. Pe cât facem prinsoare că și în cazul lui blestemul va funcționa și că dregătoria de șef al senatorilor a fost vârful carierei sale politice?

Anunțuri

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s