Agonia lui Crin Antonescu

Am urmărit cu destul interes cum evoluează conflictul care se desfășoară cătinel dar consecvent în USL. De data asta, Victor Ponta a jucat bine. Deși, în principiu, Antonescu are dreptate și ar fi nevoie doar de o simplă formalitate ca Iohannis să ajungă și premier adjunct și ministru de interne, Ponta zice ba și o face calm. După ce a închiriat și stația de sunet a Antenelor, cu rapsozii de acolo cu tot, primul ministru joacă rolul unchiului înțelept și concesiv, în timp ce mai bătrânul său încă partener de alianță pică drept copil râzgâiat. Ponta îl numește pe Crin ”prietenul meu” în timp ce șeful PNL răspunde cu înțepături și ironii forțate. Îl mângâie pe creștet pe pechinezul de la Tulcea, fără să-i dea osul, iar cățelușul latră de mama focului și își arată colții.
Oricum ar da-o Crin Antonescu iese rău.
Dacă face un pas înapoi și nu rupe coaliția și,de exemplu, alege varianta cu Nicolăescu vice-premier, o să fie un învins, o să pară un breloc al PSD, o jucărie a ”marelui partid” și o să se deschidă calea concesiilor de tot felul.
Dacă rupe USL, o să aibă mari necazuri în propria tarla, unde nu-l au la ficat nici cei din gașca infracțională (nu a reușit să-i protejeze nici pe Relu Fenechiu, nici pe madam Chițoiu), nici gruparea Tăriceanu și nu-l vor mai avea nici cei din cercul său de apropiați,cărora nu le prea vine ușor să-și miște curul de pe scaunele guvernamentale unde par lipiți cu super-glue. În cazul ăsta, Ponta va spune ”am încercat să fac orice, dar uite, nu poți să te pui cu nebunul!”. Nu ar fi exclus ca într-un eventual guvern al USD, unii dintre miniștrii liberali de acum să rămână la post ca independenți, iar o parte dintre parlmentarii PNL să susțină noua construcție.
Una peste alta, Crin Antonescu pare prins într-o capcană-labirint din care nu poate scăpa decât printr-o minune. Dacă nu, va agoniza acolo până la prezindețiale, când va deceda politic de inaniție.

Reclame

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s