Rezerva de cadre a PNL

Cu Relu Fenechiu intrat la pârnaie și cu Gigel Sorinel Știrbu ministru al culturii, PNL se dovedește un ”izvor nesecat” de oameni de valoare. Ca să o iau de 48, încă din 2012 am fost plăcut surprins să-i văd ajunși deputați liberali pe Gigi Becali și Verginel Gireadă, pentru necunoscători un domn care și-a luat bacul la 42 de ani și fusese condamnat la trei ani cu suspendare pentru variate mânării. Mi-a mai plăcut și când domnul Antonescu a reșapat diverși pedeliști de sinistru trecut și întunecat viitor, precum domnii Stânișoară și Frunzăverde. Vorba lui Gigi mai sus pomenit, pe ”parte culturală” liberalii au performat senzațional. Lilian Zamfiroiu, un cetățean cu abilități de taximetrist parizian și Gigel Sorinel Știrbu, un popă agramat care nu poate să cânte decât prohodul pe Aleea Artiștilor de la Belu, au fost cocoțați staroști peste ICR și respectiv Ministerul Culturii, în locul gafeurilor profesioniști Andrei Marga și Daniel Barbu doar fiindcă se impiedica de ei majestatea sa Crin prin sediul PNL de la Aviatorilor și nu știa unde să-i pună.
”Marea remaniere” de azi nu a dovedit decât că PNL are rezerva de cadre secată și că domnul Antonescu nu face decât să-și rotească la nesfârșit gașca de prienteni, care din când în când se mai împuținează cu câte un Chițoi. Habar nu am de ce a ajuns Daniel Chițoiu bulibașă la Finanțe și nici de ce domnul Antonescu l-a bușit acum. Faptul că nevastă-sa era implicată în oarece manopere frauduloase nu părea să fie un impediment în viziunea șefului liberal, poate că ministrul a fost dat de-a berbeleacul dintr-un raționament de tip băsist, ca să nu prindă prea multă putere și influență în partid. Faptul că e fost înlocuit cu domnul Jenel Nicolăescu, arată că omul ăsta, zis contabilul minune, care se pricepe la orice continuă să fie în grațiile soțului Adinei Vălean. Cum cu un Bușoi nu se face primăvară, înlocuitorul lui Nicolăescu la Sănătate nu văd cum ar putea performa, mai ales că nu a făcut mare varză la Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Teodor Atanasiu scos de la naftalină nu pare să aibă nicio legătură cu Ministerul Economiei, de unde a fost tras pe linie moartă anonimul Gerea. Sunt curios dacă omul de la Alba va face jocul Gold Corporation în tărășenia de la Roșia Montană.
Singura chestie cu adevărat spectaculoasă în toate schimbările astea din grajdul PNL este numirea lui Iohannis Klaus ca ministru de interne și vice prim-ministru. Neamțul în cauză a mai avut oferte să intre în guvern, pe care le-a refuzat sistematic. În logica lucrurilor, faptul că acum a ajuns la Palatul Victoria din fieful său de la Sibiu arată că Antonescu vrea să arunce în luptă un ”politician alfa” care să-l eclipseze pe premierul Victor Ponta. Pe de altă parte, în cazul ruperii USL, Antonescu mizează pe un scenariu de tip tandem, el președinte, sibianul premier, cu care speră să mai agațe ceva voturi cocoțat pe spinarea lui Iohannis. Dacă e să ne gândim la o ipoteză veselă, ar fi interesant ca Iohannis să ajungă, după ce a visat frumos într-o noapte de vară, la concluzia că e și el prezidențiabil.

Reclame

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s